Skip to main content

Relatietherapie

Heb je het gevoel dat jij en je partner uit elkaar groeien? Dat er steeds minder écht contact is tussen jullie? Verzanden jullie vaker dan je wilt in ruzies en verwijten? Relatietherapie kan helpen de negatieve spiraal te doorbreken en de weg terug te vinden naar de liefde.

Het kan zijn dat het negatieve proces waarin jullie zitten geleidelijk is ontstaan. Of misschien hebben jullie een tegenslag te verwerken waar jullie heel verschillend mee omgaan.

Als jullie allebei bereid zijn naar de patronen te kijken die zijn ontstaan, dan begeleid ik jullie, samen met mijn partner, graag in jullie zoektocht naar hernieuwde verbinding. In een aantal sessies onderzoeken we samen wat er speelt, op welke wijze jullie communiceren en welke belemmerende patronen zijn ontstaan.

Door meer en doorvoeld inzicht in de oorsprong van gedragspatronen van elkaar, ontstaat meer acceptatie van de ander. Dat geeft ruimte en effent de weg om de liefde weer te kunnen voelen. Doorgaans is de liefde namelijk helemaal niet weg; we kunnen er alleen even niet meer bij.

Relatietherapie geef ik samen met mijn partner en mede-therapeut Henk van Zeijts. Relatietherapie vergt aandacht voor zowel jullie beiden als individu als ook voor de dynamiek tussen jullie. Door samen met mijn partner deze sessies de doen, werken we zorgvuldig en efficiënt aan de belemmeringen die er tussen jullie zijn ontstaan.

Wanneer in het traject ook individuele ontwikkeling nodig is, wordt ook één op één (met beide apart) gewerkt aan persoonlijke thema’s.

EFT
Vaak krijgen we de vraag of we EFT ‘doen’ (Emotionally Focussed Therapy). Onze aanpak bevat dezelfde elementen als EFT: we werken ervaringsgericht met gevoelens en emoties, we werken aan hechtingsthematiek en we hebben een systemische benadering. We werken echter niet volgens een vaste (EFT) methode. Ieder koppel en ieder proces is uniek en laat zich doorgaans niet vangen in standaard stappen.

Aanbod
Kennismaking & verkenning van de hulpvraag (45 min): €75.
Tarief gezamenlijke relatietherapie sessies (60-75 min): €175.
Tarief individuele sessies (60-75 min): €95.
NB: Bovenstaande tarieven gelden per 1 januari 2024. Voor cliënten die zich in 2023 hebben aangemeld geldt deze tariefwijziging vanaf 1 juli 2024.

Financiële draagkracht
We willen graag dat relatietherapie voor iedereen toegankelijk is. Wanneer de financiële draagkracht gering is, kunnen we eventueel een gereduceerd tarief bieden. Neem dan contact met op, dan onderzoeken we samen wat mogelijk is.